Solat Time

Monday, June 9, 2008

Logo Komuniti 87 v.2.0

Assalamualaikum..
Ok, aku dah berjaya buat sample logo. So, hangpa tengok la mana yang dirasakan sesuai untuk kita. Kalau tiada yang sesuai, tolong bagitau aku. Senang aku nak buang logo2 tu. Buat yang lain la jawabnya.

Tapi, aku rasa pakai yang mana ada dah la. Penat aku buat. Nak tunggu kawan2, ramai yang mengaku tak pandai dan tak kreatif. Aku pun bukannya kreatif tapi aku pandai, sebab dah janji kata nak 'comeout' dengan logo, so terpaksa la perah otak aku ni.

p/s: Penyusunan semula logo dan siap bertanda sudah dikemaskini. Pilihlah yang berkenan di hati, kalau tiada satu pun yang berkenan, pohon beri maklum balas dalam posting ni. Sebarang idea dan pendapat akan dipertimbangkan. Terima kasih.

16 comments:

abu_ateif said...

mr presiden!!!
ana ucap terima kasih n tahniah kerana byk logo yang mike telah reka cipta...so mmg mike layak untuk terima hadiah yang dijanjikan...

honestly mmg semua logo ok...aku prefer logo yang simple n santai...logo pilihan aku "kOMUNITI 87" yg ada tanda kat atas 87 tu aku tak leh nak buat kt sini...

aku bangkang gambo ultromen n miki mouse...tak melambangkan sahsiah n pendirian komuniti kita...lagi baik taroh kepala kambing kot2 boleh datang semangat nak bela kambing banyak masyuk yop.

marn said...

alamak!! abu atief.. sori na!! aku lupa nak tagging. nanti aku arrange lain kedudukan logo tuh. senang sikit nak buat pilihan. takpa, la ni layan dulu. mana tau kot2 pasni nak tuko loo jenih lain la pulak.

Anonymous said...

Salam Buat semua ...

Pe Kabo cmua .. sory lama tak join . Cuti beb . jd aku pun cuti le bebenor sampe lupa nak buka blog ni .
Seminngu sbelum cuti 19 mei - 22 mei ,anak aku masuk spital demam denggi kat spital Ipoh. Aku sj tak bg tau kat Abu Atief , krn tak nak kacau dia . Lg pun tentu masa tu dia tgh cbuk semak khotah exam . tp tak peler cmuanyer dah sihat dan selamat .
Ada ape2 crite klain ke selain pase minayk ni .. Harga minyak naik , aku pun naik jugak ... naik darah ... tak gitu gebok

Adiossss . meospeki

marn said...

hehehehe... bang speki oi.. ni posting pasai logo la..minyak lain posting. tenkiu

Walau apapun, aku doakan smeoga lu ngan anak lu sihat walafiat di bawah payung rahmatNya.. amin!

Abe Mak said...

So hang agak2 brapa lama masa yg diberi utk kita memilih logo. Sebagai contoh tarikh memilih ditutup pada end of this month ker camner ker?

marn said...

Gini lah abe mark... kalu mung ghase mung ade banyok mase, aku dok laghang mung amik mase panjang nok decide logo mane yang mung suke. kalu mung ghase mung takdok banyok mase, mung pilih le cepak.

Sebak pade aku, kalu kite decide awa pung tapi dalang hati mung rase dok bekenang, dok sedak gok. Kalu mung rase dok bekenang setaghang logo yang ade, aku buak hok laing.

Dalang hati aku, rase macang nok buat lagi logo sebab aku rase suke pulok buak logo nih. Walaupung hasilnye dok setaghe mane, tapi aku puah dan enjoy bile buak logo nih. Tapi aku dok janji lah bile pulok aku nok bulih ade mase buak logo nih. Ghase aku lah, sekaghang nih, molek gok sebak aku dok bejage malang sebak layan bola yuro.

Tapi, kalu kawang-kawang seme doh ade pilihang yang tepak dan puah hati dengang logo yang sedie ade, aku dok kisoh.

Gini lah, pendek ceritenye aku bukak untuk kawang2 pilih logo yang sedie ade sampa ujung bulang nih. Kalu ade submission untuk logo baru nanti, aku extendkan mase untuk buak pilihang.

Ke guanne?

z_rahman said...

assalamualaikum guyz...

Wa nk bg ckit idea, bleh kot mr pres. Bg wa smua logo tu nice & gud luking. Cuma apa kate tmbh ckit smbol yg skali tgk, org dh tau ni ada rlted dgn MIBC. Tmbh obor ka, bln sbit ka.

Tu skdr my view, err duit pndftrn tu, wa bg ms raya nnt blh kot. So bla nk mla prjk pntrnkan. Status skrg mcmn? Brp modal yg dprlukn? Biasa la time kene cri sde inkam... Err ssh idup ka Mlysia la ni... Negara mkin kaya tp rakyat makin miskin.... Idup puck Lah... Opss trlbih suda...

abu_ateif said...

kihkihkih...mmg beh la baca posting dalam loghat ganu kiter...teringat aku kat member2 lama yang pure out base ganu dier.

logo yang ader tu kira molek bebeno la...teman setuju mana2 yang semua kengkawan setuju...jgn dok banyak songeh...udah la kita ni malaih nak perah kepala hotak...mender yang orang susah2 buat kite senang2 nak ngomen.

aku la ni tgh pulun selak laman web cita ttg kambin...mmg syok la tgk depa2 yang dah berkecimpung n berjaya ngan kambin ni...satu falsafah yang keluo dari mulut seorang pengembala kambin kat mesia ni "kalau nak senang bela lembu,,,tapi kalau nak kaya bela kambin"

Che' Mak said...

Pergh tu dia kata2 hikmah dah keluao dr mulut bakal penternak kita ya abu atief...

Oi MaRng.. mu dok aci la mintok bini tulung tuleh tu yg nampok terrer loghat ganu tu.. bewok sungguh mu ni...

marn said...

oleh yang demikian, sehingga kini aku tak dapat keputusan daripada mana2 kawan yang dah buat pilihan. Cumanya komentar dari bro z_rahman yang mintak boh obor @ bulang sabik.

Pada pendapat aku pacal yang hina di sisi Allah Taala ni, bukannya aku takmo boh. Tapi umum mengetahui bahawa Komuniti87 ni memang komuniti Idrisiah. Mengkala ada obor waimma bulan sabik sekalipung, ianya tidak akan dapat memberi gambarang yang tepat bahawa komuniti ini terdiri daripada mantan pelajar Idrisiah.

Justeru, penggunaan obor dan bulan sabit adalah terlalu cliche bagi peminat obor diMsia ni. aku cuma nak lari daripada imej yang cliche (dalam ejaan bahasa malaysianya klise).

Apa guna obor yang menyala tanpa halatuju dan apa gunanya bulan sabit sebagai lambang agama Islam kalau hidup seharian kita tidak Islamik.

Muahahahahaha... tapi abg dur.. percayalah bahawasanya pendapat anda sedang dipertimbangkan. kaau ada sesiapa yang menyokong, kita bawa ke meja rundingan.

Terima kasih

marn said...

personally aku suka kat logo yang ada pala kambin!! biaq pi la orang kata aku ayiok sendri.. janji aku suka..

Abg Mak said...

"aper guna kabel besor tapi takde karan" kata cikgu kesayangan korang cikgu kamaruddin wok hehehe

marn said...

abe mark.. pohon guna saluran posting yang betul. nak merepek, pegi shout box. nak komen pasai logo, ni memang posting pasai logo. nak komen pasai tenaga atau minyak, sila ke posting yang ada sangkut-paut dengannya.

Pohon disiplinkan diri anda.

z_rahman said...

assalamualaikum guyz

wa amat tertarik dgn kata" biaq pi la orang kata aku syiok sendri.. janji aku suka..".....

Hmmmmmmm, wa rasa ni mmg tebiat smulajadi bg semua mr presiden kt dunia la ni kot.....

sbg contoh time amerika dkecam hebat psl srg Iraq... Bush kata " biaq pi la orang kata aku syiok sendri.. janji aku suka..".....

Lagi.....
Masa rakyat idup ssh pasai myk naik mcm tsunami. Puck Lah kata " biaq pi la orang kata aku syiok sendri.. janji aku suka.."...

Apepun idup msti dtruskn
muahahahahahaha......
Sapa naik angin kene juai....

marn said...

ert.. hantu sungguh abe dur... disamakannya aku dengan bedahwi sama mr semak. dah nasib badan. LOL!

tu depa guna veto. aku tak guna veto. hang jangan la salah sangka yang aku ni paksa hang ikut aku. tu aku punya pilihan. ingin aku jelaskan di sini, jangan salah paham pasai syiok sendiri ni. aku syiok sendiri sebab logo ni aku yang buat. so, sepatutnya tukang buat tak payah la declare mana ia mau, nanti dia dicriminate kan pulak logo-logo yang lain. Naya la kat logo-logo lain. Tapi dah sebab syiok punya pasai, tu yang aku selaku pembikinnya, kata syiok sendiri dan nak declare jugak mana logo pilihan hati.

Ceh... abg dur!! Lu memang kurang asem. Memang cliche melayu la lu. Suka label2 orang. Muahahaah!!

abu_ateif said...

weh kengkawan...

bila kita nak buat kunjungan mesra sambil belasah buah deghoyan...hari tu masa kita ramah mesra kat restoran lembah peh p bekwah adik jamil asri skot bg tau kalau nak makan denghoyan sambil tengok ternakan kambin family dia,dia alu3kan...aku pun dah lupa dia bagi tau bulan brp...tak silap aku aku bulan 6 or 7...camna...nak p jgn lupa kontek aku ek.