Solat Time

Tuesday, September 28, 2010

Sekilas pandang

Assalamualaikum..

Saja nak update blog. Dan sementelah si Abu Atief telah bersuara nak melihat koleksi gambar semasa majlis Iftor Jama'ei di rumahnya tempoh hari, terpanggil aku untuk 'update' blog dan 'upload' koleksi gambar yang diambil mengguna NEX-5 aku yang baru. Huhuhuhu.. Skil pukui gambaq aku dah berkarat. Terkial-kial nak 'adjust' serba mak nenek dalam kamera tu.



So, macam mana dengan hari raya kawan2 semua? Ada yang dah dapat balik penyakit lama ka? Abih tu, dok tibai apa yang tuan rumah jamu. Jaga-jaga kesihatan. Sebab dunia hari ni dah banyak dengan bahan kimia dalam makanan. Kita dah tak boleh nak ikut cara hidup orangtua kita semasa membesarkan kita. Dulu, kimianya sedikit. La ni abih selagi boleh nak letak kimia. Pun begitu, cara hidup kita juga dah berubah. Kalau dulu orangtua kita ada berkebun walaupun sekangkang kera. Kita? Ada juga. 'Kebun' cara lain. Kalau berkebun cara lama pun, sekangkang lipas pun belum tentu ada.

Apa-apa pun, selamat menjalani kehidupan selepas raya (ni banyak orang sudah sengkek). almaklumlah. Nak pergi open house, mesti cek dalam beg tangan ada ke tidak angpow. Hehehehe. Jangan gelojoh, buruk lantak dan yang penting sekali; jangan lupa diri dan sentiasa ingatlah Allah Taala. Sesungguhnya sebaik-baik pekerjaan/perbuatan itu adalah dengan bersederhana.

Monday, September 20, 2010

Kullu 'Am wa Antum Bikhair

Assalamualaikum...

Di kesempatan ini aku bagi pihak warga kerja Komuniti87 ingin mengucapkan Selamat Menyambut Eidul Fitri. Maaf Zahir dan Batin buat semua tetamu yang hadir di blog ini. Moga Allah Taala merahmati kita selalu hendaknya, amin.

Jangan makan sampai jatuh sakit. Jangan berbelanja sampai pokai. Jangan beraya sampai lupa Allah Taala. Ada sapa-sapa nak buat open house ka ini tahun?

Sori. Lambat sikit posting ucapan selamat sambut raya ni sebab aku sibuk sebelum dan selepas raya. Skang ni baru ada free untuk masuk dunia siber ni. Mai la rumah aku beraya. Tak payah tunggu rumah terbuka. Kuih raya tak beli dan buat (bini yang buat) pun sikit ja. Kalu lambat, serdak layan macam makan sagon pun sodap.