Solat Time

Thursday, September 27, 2007

Iftor Jama'ei

Assalamualaikum..

Buat semua warga Komuniti87, di sini aku selaku moderator blog ni, memohon ampun dan maaf sebab dah lama tak masukkan posting baru.

Dikesempatan ini sama-samalah kita mensedekahkan al-Fatihah buat adik Nurin Jazlin yang telah pergi menemui Ilahi. Moga Allah memberi balasan yang setimpal kepada sipelaku durjana yang tidak berhati perut. Dan juga, aku mengajak semua warga Komuniti87 untuk hadir bersama-sama memeriahkan majlis Iftor Jama'ei (bukak posa reramai) yang akan dilangsungkan insyaAllah seperti berikut:

  1. Tarikh: 17 Ramadan 1428 Hijri bersamaan 29 September 2007 Gregori.
  2. Masa: Nama kata bukak posa kena la mai sebelum bukak posa kan ka? Waktu berbuka ikut Hulu Klang punya, bukan Sarikei, Bintulu, Sydney atau Macau mahupun Olak Lompek. Mau catat la tu!!
  3. Tempat: Macam biasa la. Pot black - umah Izanee, Tmn Melawati, Hulu Klang (bukan kat Klang tau!!).
  4. Tema: 'Pot luck' bukannya pot black ataupun pot aroma apatah lagi port Klang. Pot luck yakni: bawa makanan yang anda nak makan dan kalau bulih jangan la semuanya pakat bawak roti john (er..untuk pengetahuan semua, tahun ni tema puasa adalah roti john, kalau tak percaya pi tengok mana-mana bazar Ramadan.. sure banyak orang niaga roti john).
  5. Tentatif: Jamuan berbuka puasa, majlis tahlil dan doa selamat. Solat Isya' berjamaah (diimami oleh Al-Fadhil Sohibul Sayyarah Ustaz Ahmad Zaki bin Yusof - tauke nasi ayam di Cairo).
  6. Solat Tarawih berjamaah (lapan rekaat ja, sapa nak cas power buat 21 rekaat, pi balik buat kat rumah memasing). Solat akan diimami oleh Al-Fadhil Ustaz Saiful Asri bin Hassan Basri.
  7. Ramah mesra bersama kambing dan hidangan yang lain.
  8. Nyanyian nasyid yang akan dikumandangkan oleh Sdr Ahmad Husaini bin Dakir aka Gebox da BomB.
  9. Pentomen 'Kambingku Sayang... Engkaulah Ratu Hatiku Jua Santapan Zahir Batin'. Duet oleh Sdr. Ahmad Suzaini bin Hashim aka Bani Hashim dan Sdr. Saiful Yusrin bin Yusof.
  10. Majlis bersurai.

8 comments:

Homer simsen said...

Roti John?? mmmm rootii johnn

Kawan Randy (adik Earl) said...

Err Yus saper nak jd lead vocal? Lu bleh buat vocal harmoni ker? isk konpius nih, juman bagi task susah2 lah

samsenn74 kawan 30 said...

Sahabat2 dinasihatkan membawak satu atau dua lauk shj(but each kira 5 org mkn lah), agar tidak berlaku pembaziran so kalu ader yg nak bwk buah shj pon cun gak.. Ader agor lagi lah cun... Durian Mael x jln la kot bulan pose nih.. kang tekak kerinn

Anonymous said...

Assalamu 'alaikum ...
Aku tumpang seronok pabila kengkawan akan berkumpul n berjumpa kembali sambil mengimbau crita-crita dulu . Kepada sape2 yang baca blog ni , tolong sampe kan salam aku buat semua . Tak kisahlah sape yang bakal jadi tekong ... yang pentingnye cmua dah ada ilmu . Takkan sekadar nak baca fatihah dan ayat lazim kena cari orang balik dari mesir . Ape keluaran Idrisiah kurang hebat ke ( G-Bok mesti setuju ngan aku ). Berbuih mulut Allahyarham Ustaz Musa n Ustaz Rahman Saaleh ngajo . Buta malu kat anak bini aje .
Marn , jgn lupa ... taro nanti gambo Iftar Jamaie beramai-ramai kat blog ni nanti yeeee.
Adiosss .

meo_speki

Homer simsen said...

Bukan nyer tak reti nk baca Al fatehah @ lazim cumanyer bila bersama dgn keluaran mesir ni rasa rendah diri la sket.. Bukan ke rendah diri tu amalan yg mulia heh heh heh

Anonymous said...

yo homer simsom, yg mulia tu merendah diri,bkn rendah diri

homer simsen said...

heh heh heh SENAYOTT!!!

marn said...

bile dah bersame ngan orang ada ilmu, terasa diri ni jahil sangat-sangat.