Solat Time

Tuesday, September 11, 2007

Belasungkawa dan takziah..

Assalamualaikum..

Buat teman seperjuangan dan sealiran... marilah kita sama-sama menghadiahkan al-Fatihah buat Rasulullah SAW dan mensedekahkannya kepada ibubapa, tok-nenek, sedara-mara, handai-taulan kita dan seluruh umat Islam. Al-Fatihah..

Belasungkawa dan ucapan takziah buat saudara Karim Rahmat yang baru-baru ini telah kehilangan ibunya. Buat Saudara Ahmad Suzaini yang juga telah kehilangan kakak iparnya. Semoga roh-roh mereka dicucuri rahmat dan barakah dari Allah SWT. Moga kita yang masih hidup dapat mengambil iktibar di atas kejadian yang telah dan sedang berlaku di sekeliling kita. 'Tua pun gugur, muda pun gugur'. Begitulah pepatah orang tetua dahulu.

Majlis tahlil dan kambination IV alhamdulillah telah berjaya dilaksanakan baru-baru ini di rumah Izanee. Bermula agak lewat kerana ada beberapa sahabat yang masih lagi gagal dalam pengurusan masa. Termasuklah aku yang lewat. Moga Allah berikan kekuatan pada kita semua untuk bersatu di dalam mengerjakan perkara baik dan menjauhi perkara mungkar.


17 comments:

Anonymous said...

takziah aku ucapkan kpd mat dan karim,tempuhilah dugaan ini dgn sabar dan sama-samalah doakan agar roh mrk ditempatkan dikalangan org2 yang diredai allah
-G-BORG

ebex stim said...

gborg!!! lama tak dengaq crita.. pa habaq? aduhai kawan ku nan sorang ni.. ikan ebex stim asam boi sebagai juadah buka puasa bila la aku leh rasa eh? rindu sama hang, pantai, desiran ombak, laut dan langit...

bilakan berulang pertemuan semanis-manis pertemuan? Hanya kepada Allah jua tempat ku memohon..

Anonymous said...

akom sahabat2ku..
takziah buat bro karim n bro mat zeni...kita doakan mereka yang telah pergi meninggalkan kita sentiasa mendapat rahmat allah dan ditempatkan bersama orang2 yang diredhai allah...
untuk sahabat2ku yang lain aku nak ucap ramadhan karim semoga ibadat kita diterima allah.

abu_ateif

Anonymous said...

akom..
apakah G-BORG tu SIR HUSAINI DAKIR...cam tak percaya!!!munkin ada orang lain yang menggunakan nick name glamer tu untuk kepentingan peribadi..tolong pastikan.

abu_ateif

marn said...

Ya!! pastinya itulah G-borg aka gebox aka husaini dakir aka abg encem aka tokan bosa pangkor laut!

Anonymous said...

Ya!!!! itulah aku yang sebenarnya,
tiada yang lain melainkan aku jua,
kpd kwn2 yang ingin merasai keenakan ikan segar yang didatangkan terus dari laut,silalah dtg ke teratak buruk hamba,di pulau pangkor ini.Kepada yg dh pernah dtg pun silalah dtg lg dan kedatangan anda adalah dialu-alukan.
G-BORG:bestnya dpt smbg ngan
kekawan lama,especially secara
live

Anonymous said...

G-Borg ... aku ni Meo_Speki(Matot)
Apa kabo ? lama tak dengo crite dan tak nampak muka .Buat apa lani . Baru2 ni aku ada la pegi Pangkor , bawa bebudak camping kat Pusat Ko . Tak Tau lak kau ada di sana , kalau idok boleh jumpa . Bagi aku no. Handpone hang atau kengkawan yang lainb. Nanti boleh contak . Ok aku punye 0195751374

Anonymous said...

MATOT,ah..lama benar aku tidak menyebut perkataan itu,terasa segar bau idrisiah bila menyebutnya.heh..heh..heh..mcm nak karang novel la pulouk,
meor..pekabo ngko kat sana?aku kat sini alhamdulillah sihat adanya,utk
pengetahuan ngko,dulu aku pun selalu juga ke kati ngambik deghoyan dgn pak sedara ngko RAYA, selalu gak aku tanya dia pasal ngko,tp masa tu tak silap aku ngko kat sabah.anyway lain kali klu turun pkr ctc aku ditalian 014-2500764,rindu sama lu bro.

G-BORG:slmt menyambut ramadhan kuucapkan kpd semua sahabat2ku.

Anonymous said...

akom...
nasihat aku pada abang gbox n meor agar menggunakan email peribadi utk sembang hal peribadi hampa muahahaa..

abu_ateif

Anonymous said...

akom sahabat...
wehhh mmg sungguh ku tak sangka gbox n meor melibatkan diri mereka dalam blog yang tak seberapa ni...kepada gbox diharap bersiap sedia tak lama lagi aku akan berkunjung ke teratak usang hang nak bukak posa kat umah hang...ok ka?tak tahan aku dengo perkataan ikan segor...bergegor kepala otak yop...

abu_ateif

marn said...

muahahaha!!! macam tengah baca skrip drama spektra bertajuk: teratak burukku bukanlah mahligai syahdumu. muahahahah!! suka! suka! woits! ya aba atief!! bila mau pi? nak join dua kaki sama mulut yang dok teringat kat ebex stim nih! jangan lupa worang keyel!! la ni dah tak jauh dah. hanya sekeping kad touch n go jawapannya. hehehehe...

Anonymous said...

Terima kasih atas ucapan takziah kengkawan.. Utk pengetahuan semua K.Ipor ana tu br berumur 36 th meninggalkan suami(abg wa) & 3 anak yg sulung tingkatan 2(lelaki), drjh 6(girl) & bongsu drjh 2(lelaki).. So kepada semua sahabat2 yg sihat2 belaka nih sama2 lah kita ambik iktibar ajal maut tak kira umur.. Ingat muda2 ni mati xsiden jer tp tak mati pasal penyakit pon ader...

Di waktu2 yg kejap panas & kejap sejuk nih byk2 kan la minum air.. baik sejuk atau panas tapi kalu buleh dielakkan dr ais..

Sekian

Mat Zeni

Anonymous said...

ha...bapak atief ngan man dah bersuara,what about the rest?anyway for both of you,when u want 2 come,let me know earlier,bkn ape, senang aku nak deal ngan para nelayan supaya reserve kan bbrp ekor jenahak,kerapu,ketam n of course ebex too

B-BORG:wa terkilan sbb msh x dpt join kambination.

Anonymous said...

akom sahabat...
apa kata kita buat iftar jamaa'i kat umah gbox...kejujuran dan keihklasan gbox menjemput kengkawan p umah mmg bisa menitikkan ayaq mata...tak pa nanti kalau aku nak p aku habaq earlier kat hang...tp bagi tau awai ni bahaya gak senang hang memperkukuhkan alasan cabut lari meninggalkan pulau muahahaaa

ayah_ateif

Anonymous said...

Alaa ... si abu_atief , aku ni bukan mamat lentok .
Kenangan ngan nko lagi hebat. Masa kat izzuddin dulu , budak lain sibuk berlatih sukan ... aku ikut nko lari balik rumah nko di sitiawan .. siap tolong niaga nasi ayam lagi kat gerai nko tu. Amacam resepi masak nasi ayam tu ingat lagi ke ? tak payah nak susah-susah bukak posa kat luar . Suruh aje abu_atief tu memasak . Jimat coz . G-bok bawa aje ikan , yang lain bawa ape haaaa .. ????
meo_speki

Anonymous said...

wehh sahabatku meor...
lama dah aku tak natap wajah ko yang hensem tu..senang2 kalau berani turun la ipoh peh tu kontek la aku...aku lepak kat kuaters sekolah ko masa pom six dulu...aku dah tinggai kerja lama tu la ni aku kuli kerajaan sepenuh masa taat setia tidak kira dimana berada muahahahaaa.

ayah ateif

bukan adik maniam said...

ert... kira jadi la no...!! date sama tempat.. pengisian nanti sapa yang nak buat? muahahaha!!

tok syeik ramai... tu ha..ustaz izzuddin jadi tekong aa!! bila lagi nak jadi kepala masyarakat? ni la masanya..

p/s: aku tukang buang taik cicak.