Solat Time

Wednesday, May 9, 2007

Usyar pot

Assalamualaikum..

So, wassup friends? Still crazy about kamben? I love kamben. Not fall in love with kamben, but love to eat kamben. I'm facing a problem with my trousers lately. They all shrunk up. I don't know why this happening to me. But from my experience, everytime when I ate kamben, my trousers shrank. You know why? It's a mystery to me. Unsolved.. By the way, please do not harm any kamben in any kind of situation except for eating purposes. Life's richer with kamben.. To know kamben is to love kamben..

Di sini ada pengumuman tentang cadangan yang telah diberikan oleh saudara lama kita; En. Mart Zeni berkenaan aktiviti untuk meng'usyar' port di Pulau Pangkor. Tujuan peng'usyar'an itu dibuat adalah kerana kami selaku AJK Penaja (bukan nak taja sesapa tau!!) Majlis Syura Perjumpaan Bekas Pelajar Idrisiah Sesi 87 nak buat gathering Alumni Komunitas 87 Kali ke-2 telah sebulat suara untuk menjayakan perjumpaan kali ke-2. InsyaAllah kalu takdak apa aral, kali ni kita buat di Pangkor la pulok.

Berdasarkan hasil daripada perbincangan melalui telefon di antara Mart Zeni dengan Abg Gebox (cas wakil rakyat Pangkor) telah mencadangkan tarikh untuk sesi peng'usyar'an seperti berikut:

1) Date : 2 June 2007
2) Venue : Pulau Pangkor
3) Accomodation : F.O.C!!
4) Activities : Survey Chalet, tahlil kt umah Gebok, jala ikan, bako ikan, chandat sotong, bako kamben, bako ketam, bako sotong sumbat, mkn sampe pengsan & pusing2 pulau.

Wal hasilnya, sesiapa yang berminat untuk join the crowd pegi usyar pot, bolehlah menyimpan duit poket untuk belanja makan minum, pengangkutan serta cenderamata. Nilai tidak dihadkan. Sapa yang nak ikut tapi takdak duit, jangan ikut. Menyusahkan orang lain. Muahahahahaha... Pengangkutan ke Pangkor itu nanti akan dibuat secara 'carpool'. So, sesape yang nak join, bolehlah tumpang ke, bawak keta ke... save la duit. Tak gitu?

Sekiranya tarikh tersebut tidak cantik mengikut 'feng shui' anda, bolehlah berikan cadangan yang lain.

Sebarang pertanyaan dan cadangan, sila poskan komen anda di blog ini. Selamat layari blog ini. Segala surat-menyurat tidak akan dilayan.

p/s: malam ni kalu tarak aral melintang, nak pi jumpa Mr. Chan Malichan hey hey, Chan Malichan hey hey, Chan Malichan, ketipong payung. Tempat: sebelah Ampang Point, Ampang. Sapa nak join, mai la. Kita pi ramai-ramai. Masa: lepas pukul 10.30 malam.

24 comments:

Anonymous said...

Dear all,

Kamben won't make U rich.. but..
It will enrich YOU.. heh heh

Mat Zeni

Anonymous said...

Don't waste your time..
Or time will waste you..

Knights of cydonia-MUSE

So deraih2 le buat keputusan nk pg ke idok... beh oooo

Mat Zeni

Anonymous said...

WEHHH MENGKOME..
TAK SABAQ DAH NI NAK PI PANGKOQ SURE BEH GILER...LAMA DAH TAK JUMPA WAK GEBOK..TARIK PUKAT YOP..TU YANG TAK TAHAN TU..GEBOK KATA KAMBIN TAK BOLEH BAWAK KE PANGKOQ...KAT SANA BBQ IKAN JA!

ZAKI

Anonymous said...

Bak kata Hang Kebun "Cangkul pon cangkullah... "

Ikan pon sodap.... (sumber protien tuhh) iskk iskk iskk yum yum yum

Mat Zeni

marn said...

aku tak setuju!!!
ikan is ikan. That's one part of our life. Forget not 'bout kamben.. kamben!! kamben!! ikan memang la sumber protein, tapi why you wanna separate kambin? it's not fair to kambination. I hope you'll reconsider 'bout the matter. tapi kalau stok dah susah.. nak buek camno? kalau dapek, kamben la main dish.. yang lelain tu tak brapa penting... muahahahah...

Anonymous said...

En Jamnul ni kira nk maintainkan "KEMANGKAQKAN" badan la nihh.. takut dh x keraih lg sbb lama x pekena kambing ka? ka cammana? Apa risau bungkuih pi la dr KL.. Sat ni kita kolek sorang sikit....

Mat Zeni

Anonymous said...

Good Mornin fellow GOLFERs..
heh heh heh

Anonymous said...

wehhhh..pangkor bkn cam kuala sepetang...kat sana kalau nak bwk kambin kena dapat permit dr jbtn hewan dulu...hampa tak pekena bbq ikan lagi..menangis habaq p..bila dah kena bbq ikan nanti hampa nak sebut perkataan kambin pun tak sampai hati...satu lagi gebok pesan...pastikan flash kamera ok masa nak p nanti..ok sahabat..c u

zaki

Anonymous said...

MAT ZENI..
jangan bawak cangkoi naaa...bawak pisau la yob kita nak p siang ikan muahahahaha..

Gbox

Anonymous said...

Hai Gaybok dah kempen memacam nih... Ni yg dh tak sesabo nih... Mail hg join tak?

Anonymous said...

a'kum,

bab ikan ni hukumnya jatuh wajib aku join. tp apa agendanya.ade ke jala,pukat,bot n pancing nak join sekali. satu lg kambing x leh join dgn ikan. sebab kambing takut air

mail.....

Anonymous said...

Hah hah hah hah.. Mail ni sekali-sekala buat lawak PENANG LINE CLEAR.. Lawak jugak...

Mat Zeni

Anonymous said...

Dear Mail real X..

Agenda kami yg sebenornyer pada hari tersebut ialah utk menyerbey2 venue for our Next Alumni yg mayb akan kick off next yr atau pd tarikh yg akan ditentukan kemdian.. So sambil "nyerbey" itulah kita akan dihidangkan dgn aktiviti yg tlh disusun oleh Cikgu Gaybok.. So kita sampai P.pangkor pagi sabtu next pg ahad kita caloh awai sbb nk pi teluk senangin plak usha sana punya port.. pastu insyallah kita jenguk saudara Arman yg br kematian isterinya utk bertanya khabar berita.. tulah saja Planning as at 2day.. sekian

Mat Zeni

marn said...

aku suka...aku suka...

Anonymous said...

salam..
puaihhh ka pi kejap tu ja..banyak tempat nak pi riki ni..kena awai pagi sabtu dah ada kat jeti lumut..telok senangin ok gak..tp byk fasilitis yang tak brp nak ada kat sana...satu lg tempat untuk ngole tak dak...kt pangkoq syokkkk..kita p bawak badan ja..yang lain mcn jala,pukat harimau,pukat tunda semua gbox sediakan...kapal selam pun gibox kata dia ada.

zaki

zaki

Anonymous said...

mintak maaf tulih nama 2 kali...tak pa na tak sengaja

Anonymous said...

err kapal selam tu aku muat ker?

Mat Zeni

marn said...

hurm... kapai selam tuh muat kalau hang pikir hang muat. Muhahahaha.. semuanya terletak di dalam minda anda mat zeni.

Pukat rimau, tunda, todak, kerbau semua ada aa? kalau takdak, leh bagi ada aaa? macam best. Ert... macam tak sempat je nak buat semua benda tuh. Malam tu bila baca yaa sin, ust. zenki (abuya) tolong jadi tekong. Ada ka bot nak belah malam nak pi mukat? Setakat menjale tepi pante, buang karen. Dapat la anak ikan beso 2-3 jari je ha. Kalo mancin, syiok juge.. kailnye ade ke? kalo takde, takkan pake ranten pokok je? Stok kail kena banyak. Sorang dua-tiga joran baru ngam..

Anonymous said...

salam..
ari tu wak gearbox ada call aku..dia nak pasti kita brp orang yang nak pegi riki senang beliau ejas chalet n so on...wehhh...sempat ka kalau nak balik pagi ahad...tak yah p telok senangin la..wak kata buang karen jer..nak riki kat pangkor tu mana cukup sehari yob..keta tengok betul2 kasi hati itu puas...telok senangin kita riki utk reunion 2010 punya.

zaki

Anonymous said...

a'kum .....
teluk senangin tu x payah usyar la, banyak lalat kat sana. aku baru je lepak ngan family kat sana. tempat ok. harga pun ok.tp lalat banyak sungguh. perbelanjaan kat pangkor camna.? korang kumpul ke, sendiri je.

mail........

Anonymous said...

mail..
hang ngan lalat pun takut camna nak angkat senjata nak pi perang yahudi kat israel tu hehehe...hang mai jer... segala perbelanjaan hang tanggung sendiri...kalau adun pangkoq mr.gearbox nak sponsor ahlan wa sahlan laaaa itu lagi bagus..

zaki

marn said...

kira macam ni la... bawak la apa yang hang rasa boleh bawak. kalau perlu, poket doraemon... senang la sikit.

Takkan lalat jadi isu? muahahahah.. zenki, tak payah la nak pi perang ngan israel.. melayu yahudi pun dah cukup ramai.. lawan kat msia ni pun aku rasa tak abih. tu ha... si lina joy.. tak lama lagi kluaq la keputusan tukaq agama dia tu.. aku berat dok kata dia dapat tukaq agama. pasni kita tengok la.. islam hadhari boleh tukaq agama.. muahahahahaah!!!

marn said...

ert.. satu lagi!!! takkan asyik nak harap orang je dok sponsor.. kita bila lagi? muahahahahahaa!!!

dah naik gaji 15% kira cun la tu ust/cikgu. dapatla kawan2 tumpang rahmat islam hadhari.

ahmad said...

apa ponya menteri besar laaaaa....aku p servey buat chalet kt teluk senagin mak oiiii...lalat mcm unggas..korang dok jerr kt mana2 kat kaw situ.lalat mengalah nyamuk...aku rasa nyamuk pung tk membiak sbb lalat byk sgt....gikla tullll aku lepak kt pantai..kena hurun lepak kt batu pung mcm tuu...aku pegi menebas pung mcm tuu...mcm laa malaysia ketidakcekapan sistem pentadbiran...rasuah exco bodo mb bodo..d.o bodo yg meluluskan aktiviti yg menyebabkan lalat mcm nyamuk kt situ...korang tk pecaya gi jap melawat