Solat Time

Monday, May 7, 2007

Kambination part II

Gambar sebelum kejadian: lepak sambil menikmati tiupan angin sepoi bahasa

Gambar selepas kejadian: lepak sebelum dibelasah

Assalamualaikum..

All praises to Allah s.w.t. The mighty lord of the universe. No one else but Him. May His blesses are upon us.

Pertama sekali, aku pohon jutaan kemaafan buat teman, rakan, handai dan taulan kerana dah lama tak update blog ni. Memandangkan baru-baru ni aku agak sibuk dengan dunia realiti aku. Tapi takpa, sekarang aku dah kurang sibuk, so.. bolehlah aku update blog ni untuk dikongsi bersama hangpa semua.

Actually, the idea for kambination ver2.0 is came from tuan tanah himself. I just provoked and made it big. With a great support from team members such as Yus, Mat and Jamil. Thanks to y'all. Allah jua merahmati kalian semua. Without your supports, this gathering mungkin tak menjadi.

In the heat of that night, with all monies and sweat, deep down inside my heart; i did feel glory in my heart. Hope Allah s.w.t. will gather us in our future gathering with more and more participation from beloved friends.

abg bomba peysey; khusyuk membaca (macam ni la kita mau!!)

tokey kambin tengah tunggu para jemputan cukup korum

The biggest gathering so far under KAMBINATION United has been held on last Wednesday (02/05/07) night. It was at Izanee's house (thanks to you my brother!!) Many new faces have joined the gathering.. Wow!! it's really unbelieveable for all of us. Not only regular persons such as Yus, Mat, Jamil, Izanee, Asri, Aku and Peysey Riza but Karim, Zaki Yusof, Asri's wife, Zulqarnain Hassan and last but not least Abdul Halim Shafie also has joint the crowd. So, the KUnited has grown rapidly. All thanks to Allah!!!

asri, wife dia sama karim

zaki & zulqarnain (maintain comey, just tambah misai ja..)

a long lost friend (alim). Thanks for comin' bro..!

Seriously!! Aku sendiri tak menjangkakan perjumpaan sambil belasah kambing ver2.0 begitu mendapat sambutan yang menggalakkan. Walaupun begitu, aku takkan berpuas hati dan cukup selesa, kalau boleh, nak grand lagi sampai boleh sewakan tapak booth untuk orang berniaga. Muahahahaah. Dah macam karnivale jom heboh la pulok!

tiang, aku, api, daging kambin dan yus

zul, peysey, karim n tuan tanah; abg iz

Ok, gambar-gambarnya aku dah upload. But this time, the quality is not up to the expectation. Ni semua angkara flash aku yang masih lagi merajuk. Nak beli flash, bukannya murah. Hope y'all enjoy viewing all the pics.

Buat mereka yang tidak dapat hadir, tak mengapa. Kami yang hadir; telah dan sentiasa memahami masalah, kekangan dan keuzuran yang sedia ada pada kawan-kawan lain. Mungkin, masa-masa mendatang, Allah s.w.t. akan memberikan kelapangan dan ruang untuk kita bersama-sama di dalam suatu majlis yang diberkati Insyaallah nanti.

Tak dapat pi takpa, dapat tengok dan telioq (terliur) nengok gambo pun jadilah, Labu..!! Muahahaha!!! Lepas ni kita azam keluar 3 hari.. eh silap!! Lepas ni, kita azam untuk joinkan diri kita tatkala kawan-kawan masih bernyawa..

Teruskan layari blog ini dan poskan komen-komen bernas anda. Semoga dengan kehadiran tuan dan puan akan menyerikan lagi blog ini.

10 comments:

Anonymous said...

Ahlan wa sahlan to our long time sahabat that just joinin the Kamben party.. But I was thinkin may B we should do tahlil on that day.. Ye Lah ALANG2S dah bekumpui.. dapat la buat baca Yasin & Tahlil seperti yg kita rancang mula2 dulu... Ni kepala asik bayang kamben bako jerk.. heh heh heh...

Mat Zeni

Anonymous said...

GAMBAQ HOOI GAMBAQ MANA HOOII..
Teringin sangat nk tengok gambaq budak yg KUNUNnya baru nk SPM tu..

Mat Zeni

marn said...

sabaq!! sabaq!! ha..!!! nengok la pepueh!! aku baru je upload.

marn

Anonymous said...

Aku yg PI pon pastu tgk gambaq nih PON terlioq... grpppp burppp.. alhamdulillah heh heh heh

Mat Zeni

Anonymous said...

salam...
wehh hari makan kambin tu cam program jejak kasih pulak..atee ramai member yang dah belasan tahun aku tak jumpa dapat beramah mesra malam tu...peso pahala kambin tu...dek pasai dia dapat merapatkan ukhwah yang telah terbina sejak fom 1 kat idrisiah dulu...15 tahun bebbb x jumpe...lain kali kalau buat lagi habaq mai kat aku k...jumpa kat pangkoq plak..gebok dok tanya tu bila kita nak p rickey

-zaki-

marn said...

aku on saja... tak tau la ahli KU yang lain. Pi ramai meriah la sket, tapi dia punya bala... sat sorang tu tak leh pi tarikh ni la, sat sorang lagi tak leh pi tarikh hat nu la... tapi takpa, asaikan azam nak pi tu mau ada...memang beso pahle kambin tu..tapi lagi beso pahle kawan2 yang sudi luangkan masa bersama...

Anonymous said...

Ya dan yang konfem makin besolah perut ahlil KU setiap sorang heh heh heh

Mat Zeni

Jamil said...

assalamualaikum,
bagus juga cadangan mad tu.kita buat tahlil lagi skali,kali ni mungkin ramai skit blh join kot.kot la....

kita buat tahlil, menu still ada KAMBING BAKOR yop.

Anonymous said...

Assalamualaikum fren...

Ana telah menghubungi Ustaz Zaki berkenaan aktiviti meng'usha' pot & berikut adalah butirannya :-
1) Date : 2 June 2007
2) Vanue : Pulau Pangkor
3) Penginapan : PER!!
4) Aktiviti : Survey Chalet, tahlil kt umah gebok, jala ikan, bako ikan, chandat sotong, bako kamben, bako ketam, bako sotong sumbat, mkn sampe pengsan & Pusing2 pulau

Sekian.. heh heh heh

Mat Zeni

Anonymous said...

SALAM SAYANG..
TARIKH RIKI DAH OK..TAPI JGN LUPA PIKIAQ TARIKH KITA NAK BUAT REUNION NANTI..WAK GEBOK PESAN KAT AKU KITA KENA BAGI TARIKH REUNION TU SENANG NAK EJAS CHALET AND SO ON..BIASA LA KAT PANGKOQ TU RAMAI MAKHLUK..KALAU TAK TEMPAH AWAI KITA SUMBAT KAT UMAH WAK GEBOK LA JAWABNYE..OK GENG..WASSALAM

ZAKI