Solat Time

Tuesday, April 2, 2013

Sejak bila pulak dah?

Assalamualaikum..

Pekabo semua? Aku macam biasa. Kadangkala semput datang menyerang. Almaklumlah baru-baru ni dek kerana tak tahan dengan kerenah anak-anak daraku yang teringin sangat nak membela kucing, maka aku pun ambillah tiga anak kucing beserta ibunya sekali menjadi sebahagian keluarga sederhana kami.

Memang seronok tengok keletah anak2 aku yang tak jemu-jemu bermain engan binatang peliharaan. Janji mereka tinggal janji. Kononnya nak tolong buat taik kucing. Belakang... aku jugak yangkena buang taik kucing2 tu. Ceh..! Tapi takpala.. Demi melihat riak muka anak2 yang gembira, aku jugaklah jadi pencacai pencuci najis.

Sebut pasal janji dan najis, terlihat aku keratan akhbar yang ntah bila tarikhnya. Malas aku nak masuk dalam arkib. Cumanya, soalan aku ialah sejak bila Kimma ni jadi komponen parti BN? Depa ni nak berniagakah atau nak berpolitik?


Bukanlah tak boleh berniaga dan berpolitik dalam masa yang sama, cumanya pada pandangan aku depa dah salah pilih 'partner'. So, memandangkan aku memegang pendapat yang mengatakan puak islam dalam BN yakni 'UMNO' adlaah mereka yang munafik, maka tak salah untuk aku memboikot restoran yang berada di bawah kendalian ataupun bawah naungan Kimma. 

Buat kawan-kawan, aku tak paksa hangpa nak turut atau tidak, cuma ni sekadar pandangan peribadi aku. 

Wallahu A'alam..

6 comments:

Anonymous said...

I follow

Anonymous said...

Nak keja pencacai agkt taik, try la mintak reja dgn Indah Water Konsortium, kompom hang dpt reja kat sana.. Blm cuba, blm tauuu U..! Usaha tangga kejayaan..

Anonymous said...

Takpun, hang pi try mintak keja di SPCA Ampg Jaya, kompom dpt reja pencuci taik2 binatang di sana.. Tak mau mkn kat kedai tu, pi la mkn di mkn di mapley beder, teh tarik wonnekkk! Muahahahaha!

marhaen said...

aku curious dgn kdi mamak ni dh lama dah(pnjm ayat mahadeath).depa ni sanggup buat apa saja asaikan untung masyuuuk.mana depa ada pendirian,lps GE nanti klu Pakatan menang hangpa tengok la dan jgn tekejut klu hangpa nnt terbaca statement"KIMMA AKAN BERDIRI TEGUH DIBELAKANG PAKATAN RAKYAT",kiiimmmaaak punya kimma.

Ahmad Zaki @ abuateif said...

lama x baca celoteh hang man...payah la nak makan kambing klu tak dak mamak..tapi aku akan pastikan mamak tu sokong pas sebelum celapak masuk kedai mamak

Anonymous said...

X mau masuk kedai mamak mkn kamben, kita bakaq kamben la lg sempoi beder, lg sempoi punya.. Lemak kamben menitik jatuh dlm api mcm susu cap ibu lg.. Huarghhh3x! Abe Zaki pun leh msk kurma kamben, baekkk punya, tiptop condition lg, dijamin laziizun jiddan.. Pehhhz!!! Menitik ayaq hidung aku dgn kamben nihhh!