Solat Time

Friday, August 21, 2009

Selamat....

Assalamualaikum..




SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK.
MOGA AMALAN PUASA DAN IBADAH KITA DITERIMA, INSYAALLAH



9 comments:

marn said...

Kawan-kawan semua! Selamat Berpuasa! Kawan kita si yusrin ada berniaga kurma. bleh la contact dia untuk info lanjut.

Abe Mark said...

Si Izani the Slo Moe sebok duk tanya biler la nak berbuka pose kat rumah dier... nak bako kamben la & cemmacam lagi lah.... Ader saper2 kontek hisan tak?

Anonymous said...

Puasa-puasa jugak, untuk latih anak-anak, solat jagn lupa utk latih. Kalau tak silap ayat suruh puasa dlm Quran ada satu je, tntg solat ada 67 kali. Sekarang ni ramai yang Islam tau puasa saja tapi solat bungkus. Itu namanya puasa tahan lapar dan minum.
Salam Ramadhan.

Tak pakai nama samaran...
Lukman Razi Kamaruddin.

Abe Marng said...

Dear bro Luqman...

Tu namanya posa ikut orang tapi tak tau sebab apa Allah Taala suruh berposa. Jenih ni memang ramai. Islam sebab keturunan. Suruh mengaji tambah ilmu, macam2 alasan. Sibuk la, taksempatla. Wayang sama lagu dan pulak depa layan. Abih tu, MP3 sama tape CD pasai kuliah agama melambak2 tak reti2 nak beli kalau takdan nak pi kuliah.

Orang cakap jahil murokkab aka bodo, marah kemain. Tapi tu la faktanya. Cakap fakta la ni, tak bleh wo. Cakap taktau ka, tak ingat ka takpa lagi. Macam babi, bila sebut, orang marah. Khinzir takpa. Muahahaha.. Penjenamaan semula la tuh!

Jahanam uamt Islam main lagu ni.


Abe Mark, aku dok dang nok tanye pasa Hisang. Baik le mung gi kontek diye tanye guanne diye tuh. Mung kang ke ade pesilitieh? Mung gune la untuk kebaikang kite bersame.

Anonymous said...

Aper pandangan kalian kes Kartika Sari Dewi Shukarno? Ramai pulak la yg tampil cas nak membela dier nih sedangkan dier sendiri yg nakkan kena sebat,(Shahrizat antara yg lantang cas membela) siap repot polis tu bila hukunan sebatan ditangguh.. Tang ni wa respek gak la kat minah ni.. orang perak yob..sblh sg siput, hisan clan...

pakai nama samaran...
mat zeni

marn said...

Kalau aku cakap bodo melantun-lantun akan si sahrizad tu, depa (aku xtau sapa) kata aku ni pembangkang. Muhahahahahaha!

Ala, dulu ada kes jugak. Ada dua beradik minum arak di Pahang, paih tu kantoi. Tok Hakim mahkamah Syariah jatuh hukum sebat 6 rotan kalau tak silap aku la. Paih tu, si Radzi Syeikh Ahmad S/U UMNO masa tu, kemain lagi melenting kata hakim jatuh hukum sebat. Siap persoaikan lagi hakim tu punya motif, paih tu camdet hakim jatuh hukum tapi tak sempurna sebab tak nyatakan di mana hukuman sebat tu akan dijalankan. End up aku taktau sebab media tak highlight dah story tu ataupun aku yang lalai.

Bila tengok2 balik dan buat kajian kes, aku rasa geng pembesaq UMNO ni memang suka sangat dok bela orang minum arak. Aku pun tak paham pasai apa! Taktau la kot2 depa ada share dalam bisnes ni. Tu yang hingaq kemain tu, takut bisnes terjejaih la kot. Kalau ikut akai aku, memang aku dok berat kata lagu tu. Takkan dok tak dok bela tak mau-mau?! Musti ada sebab.

Setakat nak keadilan, tang mana keadilannya? Tuan punya badan tak merayu pun. Siap redha dan pasrah nak jalani hukuman, tiba-tiba ada pulak malaun-malaun yang CAS nak jadi hero of the day. Apa ke bodo punya tindakan kalau saja2 nak tunjuk pandai tak kena tempat?

Hukum pengharaman arak ni jatuh ataih umat Islam. Dan kena ingat, Allah Taala punya hukum tu untuk semua umat. Tak kira hang Islam ka tidak. Apa sebab Allah Taala larang? Sebab punca segala maksiat sama kerosakan mai dari arak ni la.

Orang kapiaq yang beragama pun tau. Tanya pi la agama mana pun, arak tu haram. Yang takdak agama tu lain cerita la. Tu dah masuk bab lain. Tanya pi la para isteri yang ada laki kaki botoi. Depa suka dak laki depa tu minum ayaq setan tu?

Marky Mark said...

Tapi kak Sharizat pir bi delhi hindustani ni kata ni bulan pengampunan.. apa la salahnya diampunkan saja Sari Dewi tuh.. kang takut dia cas aniya la pulak kat part time model from sg siput tu.. so cammana tu abg marn oiiii

Anonymous said...

Bab bangang bagi kat UMNO, nak cakap pasal syurga & neraka pun tak boleh mcm pak depa punya inikan arak. Tak kan tau cerita pasal brother JJ kaki clubbing, minum and raba. Itu suku sakat depa la, ltk harga arak mahal mcm mana pun geng depa boleh beli lagi. Nak cerita pasal arak, pi tengok orang Melayu Islam ramai yang kerja kat 7 Eleven, The Store, Tesco, Giant dan mcm2 lagi pasaraya. Kesemuanya jual arak, yang duduk kat kaunter bayaran gerenti subahat jual arak walaupun yang beli bukan Islam.

Seperti kata Saidina Umar Al-Khattab, bangsa arab jadi hina kerana tinggalkan Islam, macam itulah Melayu sekarang ni hina kerana tinggalkan Islam.

Wallahu a'lam.

Lukman Razi Kamaruddin

Marn said...

Muahahahahah.. tu la sahrizad tu. Bulan keampunan. syiok la lagu tu. Yg tahanan ISA tak kira pulak bulan keampunan? Muahahahaha.. Takkan keampunan ataih orang minum arak ja? Yg salah lain2 gumana?

Bila orang suruh mengaji, ada la sebab orang suruh. Bukan saja-saja. Supaya dapat kefahaman tentang agama yang dianuti. Bukannya nak belajaq agama orang lain. Susah sangat ka?

Hukum minum arak ni termasuk dalam hukum hudud, yakni hukum yang Allah Taala sebut sebutir-sebutir dalam al-Quran. Tak bleh nak ejaih2 lagi dah. Tu pun, sebatan yang model sambilan tu kena, haram tak ikut pun hukum hudud. Tak valid dan tertolak. Sebab tak ikut peruntukan undang-undang dalam al-Quran.

Bulan Maghfirah la kiranya bulan Ramadhan ni? Kalau macam tu, boleh tak aku cakap kata jom kita pakat2 buat salah dan maksiat... sebab ni kan ka bulan Maghfirah? Takkan nak kena hukum kot? Nanti naya la kena hukum sebab ni bukan ka bulan Maghfirah? Muahahahahahaha... Bodo punya menteri.

Tu la yang aku tulih bodo melantun-lantun tuh.