Solat Time

Friday, August 10, 2007

Kambination revisited..

17 comments:

marn said...

saja nak tambah perisa.. sekali sekala tengok cermin pandang belakang syiok jugak..

Please enjoy it.

Anonymous said...

I am enjoying it.. damm those were one the best day of my life..... Tu yg cam slow jer nak buat alumni sbb member2 sentiasa jer di sekelilin, tak dan nk rindu pon ( kome yg jauh makan hati jer lah heh heh heh) .. Err B4 pose ni kena seround lagi KAMBINATION nih.. kita buat la "khabla & baqdaNYER version"

Max B

Anonymous said...

cunnya slide show tue.. aku pun teruja bila tengok. kambination part ? nak join! boleh?

cik nab kampung pisang

Anonymous said...

wow!! tengok lancer gt baru release kat marn-cars-online.com

kalau dah masuk tu, klik banyak2 kat ads by google tu...leh dapat sen sikit habuan anakbini.. heheheheh!!!

mat labu

Anonymous said...

akom sahabat..
hang mmg kretif la marn...meleleh ayaq lioq bila tengok gambaq kambination tu..elok gak buat sebelom posa ni sekali..atau majlis berbuka posa bersama kambin ka..tu lagi afdhal.

abuateif

marn said...

ehehehhe... macam menariks tertariks kau memang da bomb punya cadangan daripada mart & zenki.. kena perpanjangkan kepada kengkawan yang lein... aku no hells!!! tak tau la kot yang lain tak brapa nak berkenan..

Anonymous said...

Perkhabaran dr Mael yg sedang trauma setelah menyaksikan kemalangan ngeri yg berlaku di Highway didepan rumahnya yg mengorbankan 10 orang serta mencederakan 14 yg lain.

Penumpang malang yg dari perjalanan dr Melaka ke Penang itu mungkin sedang nyenyak tidur apabila bas 2 tingkat yg mereka naiki terbabas keluar dari lebuhraya pada jam 4 pagi tadi.

Kebanyakkan yg terkorban adalah yg tercampak keluar dari bas..

Sumber dr Mael Kg Pauh

"innalillahi wainna ilaihi rajiuun"

Che Mart

Anonymous said...

assalamualaikom sahabat..
sedih n kecewa tengok berita eksiden tu...kesilapan manusia menyebabkan banyak nyawa melayang...kalau kat palestin n negara islam yang lain orang islam mati kerana berjuang membebaskan negara dari penjajahan moden tp kat negara kita banyak yang mati kat ataih jalan ja...aku teringat kata sorang ustat tu dia kata eksiden yang berlaku kat mesia ni antara puncanya jalan kat mesia ni cantik,luas tapi kotor dan jijik dengan amalan rasuah ataih jalanraya n berbagai2 tol n tax yang amat membebankan rakyat...aku rasa ada sohehnya kata ustat tu...hampa pulok camna?

abuateif

Anonymous said...

akom sahabat...
gendang sedang berbunyi utk mengambil bermcm2 tindakan supaya kemalangan ngeri tak berlaku lagi...kena buat tu..tak boleh buat ni n macam2 lagi la setelah 20 nyawa melayang pagi semalam kat umah mail...adat kebiasaan kita bila dah teghantok baru nak tergadah...apa tergadah tu na..aku pun dah lupa...

abuateif

Anonymous said...

kita doakan arwah yang terkorban dalam kemalangan tu dicucuri rahmat ALLAH s.w.t.....yang hidup mesti teruskan kehidupan buat bekalan utk akhirat...kambination must go on...kambin tetap kambin...hotdog n ayam boleh join tepi tepi jaaa..hehehe

cikgu izzuddin

Anonymous said...

Pergh!!!Menyayatkan hati!!! Ni tak tau nak salahkan sesiapa. Jangan jadi macam Samy Vellu.. dan mintak jauh daripada kena penyakit samyveluuism (menyalahkan orang lain dan tuding jari sana-sini).

Apa-apa pun, ni semua dah ketentuan Ilahi yang kita ta dapat nak elak. Cumanya,sebagai manusia, kita tak dapat lari daripada nak berkongsi cerita yang sebegini.

Aku secara peribadi setuju dengan kenyataan abuatief "aku teringat kata sorang ustat tu dia kata eksiden yang berlaku kat mesia ni antara puncanya jalan kat mesia ni cantik,luas tapi kotor dan jijik dengan amalan rasuah ataih jalanraya n berbagai2 tol n tax yang amat membebankan rakyat...". Mungkin ada kebenarannya.

Sememangnya banyak pihak berwajib yang terlibat dalam hal ni. Antaranya Kem. Pengangkutan, PDRM dll. Ni semua wakeup call buat kita untuk lebi berhati-hati ketika memandu dan pilih syarikat bas yang ada rasa tanggungjawab.

pasai kambination... wa ok je.. say the word!!!!!!!!!

Si Pitung dari Gua Tempurung

Anonymous said...

Kita akan kaji dan siasat dari segenap aspek bagaimana kemalangan ini boleh berlaku. Pihak kami akan pastikan pihak yang bersalah diheret ke mahkamah. Setakat ini siasatan awal agensi terbabit mendapati jalan tersebut ada sedikit menuruni bukit tetapi tidak terdapat sebarang lubang atau lencongan yang tajam lagi berbahaya.

Itu je le ayat yg kita dok dgr. Kalo kita perasan, negara Malaysia ni le negara yg antara paling byk undang2, sistem2, prosedur2 dan seumpamanya. Tapi semua tu atas kertas, bila nak buat, errr huloq2 duit kopi kasi cincai sudah le dan seumpama dengannya. Bukan salah jalan, bukan salah sistem, salah manusia... Dah bila byk sgt sistem dan undang2, org akan makin byk cari jalan dan loophole utk evade the systems or laws. How? Here comes the money and bribery. Sapa tak nak, duit... duit beb.... duit duit di mana kau duit. Dah jadi biasa, cuma belum cukup biasa mcm kat negara lain lagi. Apa takut kannya ada org nampak? Org nampak? Takutkan manusia, undang2 dan sistem dr takutkan Allah?... Begitu le ibaratnya...

Ni pengalaman sorang hamba Allah ni kat negara mana ntah aku lupa, tp area Asia Tenggara le. Dia pi sana ada urusan rasmi le ada rombongan lawatan gitu2 le... So ada le traffic outrider sbb rasmi. Sampai satu tempat on the way rombongan tu traffic outrider tu stop. So hamba Allah ni terpinga2 le apsal traffic outrider tetiba berhenti tgh2 jln on the way ni org nak pi melawat cepat ni... so dia punya pegawai pengiring (org negara tu le bukan org Malaysia) cakap err huloq2 le kat traffic outrider tu nanti line clear le... Betul, huloq je berapa yg cukup lps tu traffic outrider tu tak stop2 dah terussss je ke destinasi... Ini bila bab huloq dah tahap kronik mcm cipan le...

Semua orang buat kerja sbb nak upah (dia tak nampak gaji tu dah upah dah). Si PAR (Pembantu Am Rendah) pun nak kena upah bila buat kerja, hantar surat je, kannya susah memerah otak karang paperwork. Tapi kalo tak belanja tak baik tak geng tak rapat kerja tak jalan. Berceramah pun upah... kalo tak kena ngan quotation dan sebutharganya lain kali nak jemput tak dtg dah... tak pun cheque returned sbb tak match ngan kelayakan dan populariti... Ishhh teruknya? Ada ke kes mcm tu? Adaaaa....

Takziah kepada keluarga mangsa. Aku pun ada ahli keluarga terdekat yg pernah eksiden jln raya dan meninggal dunia so aku dpt jangka perasaan mereka. Bersabarlah...

Later.

Camiseta Personalizada said...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Se você quiser linkar meu blog no seu eu ficaria agradecido, até mais e sucesso.(If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada.If he will be possible add my blog in your blogroll I thankful, bye friend).

marn said...

mamat brazil mana pulak dah yang masuk blog kita nih? ternyata komuniti dah ada pengiktirafan daripada dunia antarabangsa... tahniah untuk semua.

Anonymous said...

akom sahabat...
dok cita pasal peraturan kat negara kita ni mmg nampak hebat...itu kena buat ini kena buat...yang penting kena bayaq charge yang kadang2 melampau...semuanya ni membuka ruang untuk rasuah berleluasa...natijahnya pemandu bas ekspres yang terlibat hari tu ada byk saman n siap ada 2 waran tangkap lagi tapi masih boleh bawak bas...undang2 tinggal undang2 jer la..

abu ateif

Anonymous said...

akom sahabat...
sekadar berkongsi pengalaman... kat negara yang kita cintai ni kalau sapa2 nak ambek lesen kereta or motor sure rabak poket nak bayaq macam2 itu n ini...kat belah kl nak ambek lesen munkin leh cecah ribuan ringgit...betul ka?aku teringat masa lepak kat mesio dulu...nak ambek lesen cukup mudah n murah...aku boleh siapkan lesen kereta dengan bayaran lebih kurang rm10 jaaa...tak wajib masuk kelas memandu...tak payah buang masa masuk kursus...yang penting boleh bawak keta n tau undang2 jer insyallah leh lulus...kadar kemalangan amat kurang di sana...yang kat negara kita ni macam2 kena buat n bayar sebelum n selepas dapat lesen tapi eksidennya usah cerita la...masa peristiwa takbai kat siam dulu aku pernah sembang ngan toke restoran siam tu dengan kata aku "ishhh ramai na orang islam mati kat takbai" dia ngan selamba ja jawab "tak pa la mati menentang orang kapio tp kat mesia orang islam mati kat atas jalan raya " tunggu jer la hari perayaan nanti...aku mintak simpang la..

cikgu sekolah

Anonymous said...

Dok kat Msia ni ramai orang Islam. Maka, tak hairan la yang mati tu pun ramai orang Islam. Macam tu jugak dengan kelaku buruk. Dah ramai orang melayu kat Msia ni. Cuba duduk kat Ostrolia.. mesti ramai 'mamat ostrolia' perangai buruk. Takpun, cuba dok kat China, sure ramai cina yang perangai huduh. Nak heran apa beb. Pattani yang mai berniaga kat Msia ni pun ramai yang perangai huduh. Kita bagi peluang berniaga, depa kapak tengkuk kita dengan harga sembelih 'harga runtuh'. Cuba pi makan tomyam daging @ ayam @ campoq kat kebanyakan kedai pattani, apa yang dapat kita rasa? For sure rasa ajinomoto yang paling ketara. Pastu, bukan daging atau ayam yang kita dapat rasa, tapi bawang. Bermakna: bila kita mintak tomyam, habaq pi la daging ka, ayam ka, campoq ka, yang kita dapat adalah tomyam bawang. Harga pulak terlampau! Ayaq kita mintak milo, depa bagi ayaq susu campoq milo yang sekelumit cuma. Baik la minum kedai mamak, puaih hati. Milo dekat setengah gelas. Bukan anti, sekadar meluahkan apa yang terbuku. Muahahah..

Aku berpendapat, banyak kemalangan berlaku disebabkan segala wang yang dibelanjakan, akta-akta, undang-undang yang sedia ada berkenaan dengan hal-ehwal jalanraya ni, asasnya tiada keihklasan. Nak ambik lesen sampai ribuan ringgit, bukannya nak ajaq atau nak bagi kesedaran, tapi lebih kepada nak berniaga. Undang-undang tiada implimentation, no point. Tu semua kulit yang penuh dengan kurap. Makin digaru, makin sedap.

Mullet Moe