Solat Time

Friday, December 7, 2007

Pertemuan Khas Bekas Pelajar

Assalamualaikum..

Buat semua warga K87, kalian dijemput untuk hadir ke satu pertemuan khas bersama bekas pelajar Madrasah Idrisiah yang akan diadakan seperti maklumat berikut:

Tarikh: 8 Disember 2007
Masa: 9 pagi.
Tempat: Dewan Utama, Madrasah Idrisiah, Bukit Chandan, K. Kangsar, Perak.

Perjumpaan khas ini diadakan adalah bertujuan untuk menerangkan perihal laporan sebuah akhbar tabloid (KOSMO) mengenai kes penderaan seorang warden ke atas beberapa orang pelajar. Rentetan daripada peristiwa tersebut, salah seorang bapa mangsa telah membuat laporan polis dan besar kemungkinan kes ini akan dibawa ke mahkamah.

Menurut maklumat risikan yang diperolehi, Madrasah Idrisiah sedang mencari beberapa orang peguam (bekas pelajar Madrasah Idrisiah) yang berpusat di Ipoh untuk melawan fail saman yang dikemukakan oleh pengadu.

Sekiranya terdapat sesiapa di kalangan kita yang mengenali serta berhubung dengan bekas pelajar Madrasah Idrisiah yang kininya bergelar peguam, sila panjangkan perkara ini kepadanya/mereka.

p/s: tapi tul la depa ni. Aku dapat mesej ni pukul 22:19:59. Gila apa! Mana nak boleh pi. Macam tak bersungguh je nak ajak pi perjumpaan tu.

17 comments:

Ustaz Muhawwarah said...

Ni sapa punya blog ni...??
Macam hampeh....
Tapi watak dlm ni macam aku kenai je...
Ada sorang budak idrisiah yg pernah masuk straw dlm idung tu ...sapa nama tah....Arman ke hapa ntah....

Jangan Mare beb.....

z_rahman said...

assalamualaikum guyz,

Wa pun heran, trm msj 7 Dis. Nk buat meet. 8 Dis. Awat depa ingat msh duk blk Ali, Osman, Omar & Abu Bakar ke(asrama).... Senang2 je nk buat prjmpaan cam gitu je...

Satu lg, mamat mn plk ni yg brani mmbuat onar dlm blog ni, klau bnr ank jntn sila prknlkn diri, jgn coba brslndg ... Ada brani ka ... aaarrrgh..

Anonymous said...

a'kum,

kpd yg mengaku dirinya mamat muhawwarah,lu jgn senang2 nak bubuh title ustaz kat nama lu,klu lu nak join,lu join tp klu lu msk nak buat kacau gua nasihat kat lu baik lu buat keja lain yg lebih berfaedah utk lu dan keluarga lu, itupun klu lu dah ada keluarga, blog ni cuma utk mereka2 yg msh komited utk berhubung antara satu sama lain dgn sahabat2 lama yg dah mcm adik beradik satu ketika dulu,

gua tak pernah ada sahabat mcm lu dan gua berani jamin lu pun tak pernah anggap gua sbg sahabat lu,

FUCK U MAN!!!

marn said...

assalamualaikum..

bro2 sekalian. Pohon guna bahasa molek kat sini. Kita ni mengaji agama, so jangan la guna bahasa kesat, key?

For mamat ustaz muhawwarah, mungkin lu nak buat lawak, tapi member2 kat sini dah anggap blog ni tempat jumpa dan bermesra. Kalau nak cari musuh dengan depa, aku nasihatkan jangan masuk blog ni, key?

Kami cuma terima mereka yang sudi nak berkawan dan jujur perkenal diri sendiri dengan baik.

Terima kasih sebab sudi masuk ke blog ni.

mua'llimah said...

assalamua'laikum...

kpd saudara z_rahman dan sekalian yg mempersoalkan kelewatan menerima mesej..
senang kata : nak seribu cara, tak mau seribu dalih...
utk makluman, perjumpaan in terpaksa dibuat secara sesegera mungkin bagi memulihkan nama sekolah sblm bertambah parah...jadik perancangan pun last menet..klau nak rancang utk buat perjumpaan semata mata,bila pula kes nak selesai..harap dapat menyumbangkan komitmen tanpa sebarang rugutan demi melahirkan kecintaan pada bumi pendidikan sekolah kita...

Jamil said...

assalamulaikum

kepada ustaz hampeh....
klu perangai diri sendiri mcm hampeh jgn nak samakan org lain mcm hampeh juga.

blog ni kita buat bukan nak tunjuk sape terror tapi Sdr. Jamnul dgn ikhlas dan sukarela buat smata2 utk merapatkan kembali perhubungan antara sahabat2 lama yg pernah berada di Idrisiah.

so klu hampeh2 mcm ni dtg nak buat kacau baik rentikan je le..........

Klu sendiri dah kutuk kaum sendiri tak tau la ckp ape.....pikir2kan lah.

marn said...

bro/sis mua'llimah..

nampak sangat sekolah tadak perancangan yang baik. setakat nak jumpa bagi penerangan, baik tak payah panggil.

seperti yang awak tulis: "utk makluman, perjumpaan in terpaksa dibuat secara sesegera mungkin bagi memulihkan nama sekolah sblm bertambah parah...jadik perancangan pun last menet..klau nak rancang utk buat perjumpaan semata mata,bila pula kes nak selesai..harap dapat menyumbangkan komitmen tanpa sebarang rugutan demi melahirkan kecintaan pada bumi pendidikan sekolah kita..." - aku masih tak paham tujuan dipanggil last minit, pastu tagihkan komitmen tanpa persoalan. Are you that serious?

Ka lu memang orang jahat yang nak meneguk di air yang keruh beb? lu saja nak bagi kita kat blog ni marah dan kecewa dengan tindakan pihak sekolah? Lu sapa beb? Kalau datang nak berkawan, kita terima dengan hati dan dada yang lapang. kalau lu datang sini nak bikin kacau, baik lu buat solat sunat banyak2 kali dan tanya diri lu, bergunakah masa yang lu peruntukkan untuk buat onar? Sebab sampai masa nanti Allah akan tanya lu nanti. So, fikir!

Kalau lu sebahagian daripada pihak sekolah, memang wa cakap lu tak guna akal untuk menulis. Fikir!

ketumbit said...

Jap!

Wa rasa wa tau sapa dia ni.. tapi takpa, wa nak layan dulu.

Perancangan last menet tu as good as tiada perancangan. Buat tergesa-gesa perancangan apa?!

Sekolah memang tiada perancangan? Kalau dah warden tu bersalah, baik buang! Buat apa nak bela orang yang pukul budak dengan cara tak berhati perut. Kalau dia betul, apa nak takut?

Macam time aku dulu, ada satu mamat ni cas warden kat Idrisiah. Skang ni bila jumpa, tak berkutik beb! Lari-lari cenggitu.

Dolu-dolu boleh la.

Anonymous said...

Salam buat semua ....

Ha ha ha ha ha ... aku kembali ke blog ini slepas bercuti hampir 10 ari . Aiikkkk ... baru 10 ari tak bukak blog ni dah ade mamat yang buat ONAR kat geng 87 . Aloo Bro Muhawwarah , lu sape mau kata orang lain hampeh .. kalu blog ni hampeh yang lu bukak dan join blog ni ape pase ... jd lu lagi le .. triple hampeeehhhhh . Betoi tak kata aku ni Wahai Gbok Abu Atief .

Budak straw tu lu jgn nak kaitkan dengan blog ni wahai hampeh oiii . Ia dah jd kenagan bg kami yang sebilik ngan nya

( aku lapar la ... nak makan dulu )

Adiosss... Meo Speki

Anonymous said...

Ustaz Muhawwarah said...

Jangan Mare beb.....

December 7, 2007 10:55 PM


Kalau ditulis elok-elok rasanya takde yang marah... tapi nampaknya kata2 sedara tu sudah menimbulkan marah...!

Apa2 pun, disebabkan semua benda ni dlm bentuk tulisan yang sebutannya kita tak tau intonasi dan phonetics nya maka tak tau nak judge mcm mana kata2 tu disebut, apa pun, kepada yg baru singgah elok elakkan buat perkara2 pelik, dan yg lama harap maintain cool, tapi tu le kita manusia kekadang angin lain mcm, so ringkasnya, orang yg datang hormatkan tuan rumah, tuan rumah akan layan dgn hormat...

Pasal pertemuan di Idrisiah tu, thx to Jamil for the msg, actually Encek Pengetua Idrisiah pun ada msg aku, tapi benda yg dirancang awal pun aku tak dpt pergi (mcm kenduri Jamil) inikan pulak last minute...

Apapun, aku tak nak le komen cara kerja Idrisiah, cuma berharap semua sudah kembali seperti sediakala... esp. nama baik sekolah tu... no more hick-ups...

Betul2 nak lawan dlm mahkamah ke? Selesai luar mahkamah kan ke elok? Orang Islam ada byk resources utk lawan sesama sendiri? Perjuangan lain yg lebih penting byk yg masih belum selesai...

Later

marn said...

Kita kira dia (ust muhawwarah) buat lawak lah senang cerita. husnu dzon. Moga gembira selalu.

Kawan2 yang lain jangan emo sangat dengan dia nih. salah tuning sikit. Intro next time kena kasi cantik sikit.

Tapi bro/sis mua'limah memang aku hangin. Sebab bagi 'excuse' macam haram bila 'jemput-jemput ayam' orang pergi ke perjumpaan. Lepas tu suruh jangan persoalkan tentang keputusan yang telah dibuat. 'Terpaksa' dibuat sesegera mungkin kononnya. Apa ke hell's nya terpaksa? Siapa yang paksa? Kenapa terpaksa? Sepaksa manakah keterpaksaan itu? Kenapa keterpaksaan itu timbul? Adakah terpaksa di sini menyebabkan ruang untuk berbincang dan 'ribut minda' untuk meleraikan masalah ni telah tertutup? Siapa punya keputusan? Sudah beristikharah kah sebelum membuat keputusan?

Guna akal sebelum menulis lain kali.

Terima kasih.

Lightning Mcqueen 1000cc said...

Aku menganggap ada pihak yg sengaje nk menguji ahli komuniti ini.. (husnu dzon) atau sajer je buat lawak SAPAAN GURAUAN.. So aku secara dasarnya bersetuju dgn Marn supaya sahabat2 semua janganlah terlalu emo sangat.. Always remember, We are the GOOD GUYS (cas hehe)

Alhamdulillah nampak nyer kita semua bersatu dalam mempertahankan ikatan pertalian kita. Malah peristiwa budak Idrisiah yg keluar Kosmo tempohari byk meningkatkan VOLUME (if I may) perhubungan sesama kiter.. Kutu yg jarang2 kontek pon respons. So aku gembira dgn perkembangan ini. Kita amik faedah yg berlaku dibalik sesuatu peristiwa.

Anonymous said...

Salam Buat Semua ..

Nampak gaya nye lagi susah aku nak mengenali kengkawan aku ni ... nama deme aje udah macam2 , ade yang sampe 1000CC .. kalu motor easy rider atau big bike , fuyooo laju tu , tak terkejor dek teman yang cuma ade jipang aje .

Seingat aku le ... yang ngajo kite Muhawwarah zaman sekolah dulu tu Ustaz Salleh Sayong .. Aku musykil le ? takkan ustaz Salleh nak join blog ni kot . Haa bulan lepas aku ade bertembung Ustaz Salleh di Pejabat Agama Kuala ... sempat aku bersembang ngan nye .. jenuh juga aku memperkenalkan diri aku dan kengkawan bagi memulihkan ingatannye terhadap kite semua ni . Maklum ler udah 20 tahun keluor dari sekolah . Sian aku tengoknye . Dah Uzur sangat ... sempat aku pimpin tangannye masuk ke dalam pejabat .. wa cakap lu .. Ustaz Salleh sebak ( matanye berayor ) apabila aku menceritakan kembali kisah kite dulu dan KEJAYAAN kawan-kawan aku .

Sooooo ... aku minta le kengkawan guna le nama yang sehampir dengan nama yang telah diberikan oleh ibu bapa kite .. Sape yang buat pepatah APA ADA PADA NAMA adalah antara orang yang tak bernama atau mungkin makna namanye yang burok ( mungkin ) ... sekali lg aku harapkan keal-kenalkan nama anda yang sebetoi-betoinyeeee

Adiosss... MEO SPEKI

marn said...

are you serious meo matot? lu jumpa ustaz salleh the legend? aku teringin nak jumpa ngan dia, tapi aku rasa besaq kemungkinan dia tak kenai aku sebab aku kat skolah dulu low profiler. lain la macam lu ngan abg mart zenith. memang suma orang kenai. antara cipan ngan wa, cipan lebih terkenal. sob.. sob.. sob..

nak jumpa dia bukan apa, just wanna say thank you to him. Without his guidances, i'm lost dan disebabkan hayunan rotan api syurga meragut lalang peringkat nirwana 78 beliaula yang menyebabkan aku tak berani nak langgaq undang2 sekolah. Wo.. ngeri beb!

Still got blues.

cip senior14 said...

hayunan rotan api syurga meragut lalang peringkat nirwana 78 tu kalu sekali hayun buleh terangkat kain pelikat cam merilyn monroe ooo bukan saja pungkoq hancoq.. rotan itself pon hancai....

ustaz muhawwarah said...

Assalamualaikum,

Sempena Juma'at yg mulia ni ana memohon ampun dan maaf di atas kekasaran yg dilakukan. Tiada niat lain hanyalah gurauan berbentuk provokasi bukan untuk menjatuhkan sapa-sapa. Ternyata cuitan di pinggang mampu mencipta latahan. Andai melatah dengan menyebut SubhanAllah, beroleh pahalalah kita, begitu pula sebaliknya.

Jazakumullahu khairan jaza' kepada yang husnu dzon, kesan didikan dan tarbiah para ustaz dan ustazah di Idrisiah.

Akhir kata, ana memohon kemaafan di atas sikap ana terhadap akhi-akhi sekalian.

Majulah Idrisiah untuk Islam.

Yg Benar,
Penghuni Baitul Aman.

hasnul said...

Salam,testing.